DKK 1.521,25 (DKK 1.509,38 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Kursus - Bindingsværkshåndværker 2

09.11.2017 kl. 09:00 Skibsklarergården, Helsingør
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 1.521,25 (DKK 1.509,38 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Bliv bindingsværkhåndværker - lær om istandsættelse og energiforbedring af bindingsværksbygninger

Bindingsværkshåndværker

Istandsættelse og energiforbedring af bindingsværksbygninger
Netværk for Bindingsværk afholder 6 kursusdage om Istandsættelse og energiforbedring af bindingsværksbygninger fordelt over de næste tre år. De to første kursusdage afholdes på Sjælland i efteråret 2017 og de følgende kursusdage afholdes på Fyn og i Jylland i 2018 og 2019.

Baggrund
Arbejdet på bindingsværksbygninger stiller særlige krav til både de husejere, rådgivere, byggesagsbehandlere og håndværkere, der arbejder med dem. Da rådgivning til husejerne i forbindelse med mange mindre byggeopgaver ofte gives af enten håndværkere eller byggemarkeder, er der behov for, at disse faggrupper tilegner sig en tværfaglig, grundlæggende viden om både bygningstypen, traditionelle byggematerialer og håndværksmetoder.
Mindre opgaver kan måske klares af en bindingsværkshåndværker, der kan have baggrund som tømrer eller murer, og som også har sat sig grundigt ind i de krav, der stilles til andre implicerede håndværksfag. Er man ikke selv håndværker, så er det altid en god start at have sat sig ind i teorien, før man træffer aftaler med sine håndværkere.

Formål
Det overordnede formål med Netværk for Bindingsværk er at udveksle erfaringer og formidle ny forskningsbaseret viden om træhuse og bindingsværk til brug for håndværkere, husejere og i kommunerne. Formålet med kursusdagene er at mindske risikoen for skader på bindingsværksbygninger, der typisk opstår på grund af anvendelsen af forkerte materialer og metoder. Et tæt samarbejde med og imellem håndværkerne, og kendskab til de forskellige faggruppers arbejder, kan være med til at mindske denne risiko.

Målgruppe
Netværk for Bindingsværks kurser i istandsættelse og energioptimering af bindingsværksbygninger, er især målrettet håndværkere som f.eks. tømrer, murer og maler, men ejere af bindingsværkshuse, kommunale byggesagsbehandlere, ansatte i byggevaremarkeder eller andre interesserede medlemmer af By og Land, er også velkomne på kursusdagene.

Udbytte
Der udstedes kursusbevis til medvirkende håndværkere, og de bliver tilbudt at lade sig opføre i en kommende håndværkeroversigt, så det bliver let for rådgivere og husejere at finde frem frem til dem. Pris Medlemmer af By og Land deltager i kursusdagen til en pris af 1.500kr Hvis man ikke ønsker at være medlem af By og Land koster deltagelsen i kursusdagen 2.000kr

KURSUSDAGENE AFHOLDES
Bindingsværkshåndværker Istandsættelse og energiforbedring af bindingsværksbygninger. Torsdag den 09. november 2017

Se det uddybende kursusprogram HER

Overnatningsmulighed mellem netværksmøde og kursusdag www.kyhnsgaestehus.dk , Stengade 58 i Helsingør.

Kontaktperson:
Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring. Tlf. +45 20860758

Læs mere om Netværk for Bindingsværk her:

www.bygningsbevaring.dk / www.byogland.dk