DKK 1.521,25 (DKK 1.509,38 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Kursus - Bindingsværkshåndværker 4

15.11.2018 kl. 09:00 Center for Bygningsbevaring i Raadvad, Kongens Lyngby
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 1.521,25 (DKK 1.509,38 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Bindingsværkhåndværker - tømrer, murer, maler "Energiforbedring af bindingsværksbygninger"

KURSUSDAG 4 : Torsdag den 15. november 2018 i Raadvad 

Bindingsværkshåndværker. Tømrer, murer, maler mm   " Energiforbedring af bindingsværksbygninger"
Se det uddybende kursusprogram HER

Netværkets medlemmer har udtrykt ønske om, at vi tager energiforbedring op som kursusemne. Derfor afholdes næste kursusdag i Raadvad, hvor vi har mockup's, materialeprøver mm stående, som vi kan se på og tale om. Der er ingen facitliste, når man arbejder med energioptimering af bindingsværksbygninger, men kursusdagen byder på en række oplæg og forslag til, hvordan man kan håndtere en sådan opgave, og der åbnes op for diskussioner og erfaringsudvekslinger.  

Bindingsværkshåndværker
Netværk for Bindingsværk afholder 6 kursusdage om istandsættelse af bindingsværksbygninger fordelt over tre år. De tre første kursusdage blev afholdt i 2017 og i foråret 2018 de følgende kursusdage afholdes i efteråret 2018 og i 2019.

Baggrund
Arbejdet på bindingsværksbygninger stiller særlige krav til både de husejere, rådgivere, byggesagsbehandlere og håndværkere, der arbejder med dem. Da rådgivning til husejerne i forbindelse med mange mindre byggeopgaver ofte gives af enten håndværkere eller byggemarkeder, er der behov for, at disse faggrupper tilegner sig en tværfaglig, grundlæggende viden om både bygningstypen, traditionelle byggematerialer og håndværksmetoder.
Mindre opgaver kan måske klares af en bindingsværkshåndværker, der kan have baggrund som tømrer eller murer, og som også har sat sig grundigt ind i de krav, der stilles til andre implicerede håndværksfag. Er man ikke selv håndværker, så er det altid en god start at have sat sig ind i teorien, før man træffer aftaler med sine håndværkere.

Formål
Det overordnede formål med Netværk for Bindingsværk er at udveksle erfaringer og formidle ny forskningsbaseret viden om træhuse og bindingsværk til brug for håndværkere, husejere og i kommunerne. Formålet med kursusdagene er at mindske risikoen for skader på bindingsværksbygninger, der typisk opstår på grund af anvendelsen af forkerte materialer og metoder. Et tæt samarbejde med og imellem håndværkerne, og kendskab til de forskellige faggruppers arbejder, kan være med til at mindske denne risiko.

Målgruppe
Netværk for Bindingsværks kurser i istandsættelse og energioptimering af bindingsværksbygninger, er især målrettet håndværkere som f.eks. tømrer, murer og maler, men ejere af bindingsværkshuse, kommunale byggesagsbehandlere, ansatte i byggevaremarkeder eller andre interesserede medlemmer af By og Land, er også velkomne på kursusdagene.

Udbytte
Der kan udstedes kursusbevis til medvirkende håndværkere, og de bliver tilbudt at lade sig opføre i en kommende håndværkeroversigt, så det bliver let for rådgivere og husejere at finde frem frem til dem. Pris Medlemmer af By og Land deltager i kursusdagen til en pris af 1.500kr Hvis man ikke ønsker at være medlem af By og Land koster deltagelsen i kursusdagen 2.000kr

Kontaktperson:
Anne Lindegaard, Center for Bygningsbevaring. Tlf. +45 20860758

Læs mere om Netværk for Bindingsværk her:

www.bygningsbevaring.dk / www.byogland.dk